Felmérések

Személyes interjú (élőben vagy online) a döntéshozóval és/vagy a vezető pozícióban lévő munkatársakkal.

Folyamat:

  • Felmérjük a cég erősségeit, gyengeségeit, mi lenne az ideális helyzet a cégben (rövid, közép, hosszútávú célok), kik a versenytársak, felmérés céljának meghatározása, az ideális célközöség meghatározása, termék vagy szolgáltatás kiemelt tulajdonságainak meghatározása.
  • Már működő cég esetén top 200 vevő adatainak (név telefonszám) begyűjtése majd azok telefonos kérdőívezése.
  • Kérdőív összeállítás az új célközönség felé az előző pontban megbeszéltek alapján, és ennek az elindítása.
  • Kérdőív összeállítás a már meglévő ügyfelek felé és a kérdőívezés megkezdése.
  • A beérkezett válaszok kiértékelése (Külön a meglévő és külön az új célközönségnél), kulcsszavak meghatározása, kulcsgondolatok meghatározása.
  • Célközönségek érzelmi szintjének meghatározása, az összesített adatok prezentálása.

Iparágelemzés

A teljes iparág komplett elemzése (pl: építőipar, egészségügy)  pénzügyi, demográfiai, piacon elfoglalt szerepe, növekedési potenciál alapján. Ezzel feltérképezve a lehetőségeket és a veszélyeket is, figyelembe véve a megrendelő erősségeit és gyengeségeit.

Versenytárs elemzés

A három fő versenytárs részletes elemzése gazdasági háttér online kommunikációs platformok, weboldal, kulcsszavak, látható kommunikációs stratégia, előnyök és hátrányok és a róluk alkotott piaci vélekedés szempontjából.

Meghatározzuk a vásárlók igényeit, amiket a versenytársak termékei, szolgáltatásai nem elégítenek ki.

Stratégia alkotás

Az eredmények feldolgozása, kiértékelése és ábrázolása PDF és nyomtatott formátumban.

Teljes kommunikációs stratégia elkészítése a kapott adatok alapján. Egy pontokba szedett lépéssorozat megírása és átadása a kihasználandó lehetőségekről a növekedés érdekében.

Mentorálás

Egy egész napos tanácsadás a cégvezetésnek, marketingeseknek a fenti adatok kiértékeléséről és a lépéssorozat beépítéséről a cégbe.